Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlardan ve Candan’dan, Sinan Aygün hakkında TCK 119’dan, Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Örgütünün Faaliyetlerini Engellemekten Suç Duyurusu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlardan ve Candan’dan, Sinan Aygün hakkında TCK 119’dan, Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Örgütünün Faaliyetlerini Engellemekten Suç Duyurusu

Mimarlardan ve Candan’dan, Sinan Aygün hakkında TCK 119’dan, Kamu Kurumu NiteliÄŸinde Meslek Örgütünün Faaliyetlerini Engellemekten  Suç Duyurusu 

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, Sinan Aygün hakkında TCK 119’dan, ‘Kamu Kurumu NiteliÄŸinde Meslek Örgütünün Faaliyetlerini Engellemek’ten suç duyurusunda bulundu.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan’ın avukatları Turgut Kazan Gökçe Bolat ve RevÅŸan Deniz ÇobanoÄŸlu bu kapsamda yargıya baÅŸvurdu. Yapılan baÅŸvuruda,   Anayasal kuruluÅŸ olan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ile  Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış kamu görevi yapan Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan hakkında asılsız ithamlarda bulunan Sinan Aygün hakkında, verdiÄŸi dilekçelerle, Kamu Kurumu NiteliÄŸinde Meslek KuruluÅŸlarının faaliyetlerini engellemekten Türk Ceza Kanunun 119.maddesine göre iÅŸlem baÅŸlatılması için suç duyurusunda bulunuldu. 

“TOGO Ä°kiz Kuleleri yargı yoluyla kent suçu ilan edildi.  Sinan Aygün karara uyacağına,  Mimarlar Odasını ve baÅŸkanını hedef aldı“

Sinan Aygün’ün  sahibi olduÄŸu Togo Ä°kiz Kuleleri, TMMOB  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi tarafından açılan dava sonucunda Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından  mühürlenmiÅŸ, Danıştay tarafından 100 bin metrekare haksız kazanç saÄŸlamasına olanak saÄŸlayan plan kararları iptal edilmiÅŸ ve TOGO Ä°kiz Kuleleri kent suçu olarak tescillenmiÅŸti. Sinan Aygün  yargı kararıyla TOGO ikiz kulelerinin kent suçu ilan edilmesinden sonra, yargı kararlarına uymak yerine, davayı açan   Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan’ı hedef almış, hakkında suç duyurusunda bulunmuÅŸtu.  Aygün, Anayasa’nın 135.maddesiyle kurulmuÅŸ kamu kurumu niteliÄŸinde meslek örgütü ve kamu görevi yaptıkları kanun ve yasalarca belirlenmiÅŸ yöneticilerinin meslek kuruluÅŸunda yaptıkları görevlerini engellemek için, Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan’ın oda faaliyetlerinden kaynaklı Çankaya Belediyesi’ndeki iÅŸlerini ihmal ettiÄŸi ve haksız kazanç saÄŸladığı ithamları ile İçiÅŸleri Bakanlığı tarafından soruÅŸturma açılması yoluyla, Anayasanın 40.Maddesi ile güvence altına alınmış anayasal hakkının kullanılmasını engellemek  için üst üste dilekçeler vermiÅŸti.

Sinan Aygün, Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan’ın Atatürk Orman ÇiftliÄŸi mücadelesi sürecinde yazarlarından olduÄŸu  Kaçak Saray kitabı ile ilgili CumhurbaÅŸkanına hakaret ettiÄŸi iddiasıyla,  hakkında Çankaya Belediyesi’nde  disiplin soruÅŸturması baÅŸlatılması, Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin de CumhurbaÅŸkanlığı Devlet Denetleme Kurulu  tarafından denetlenmesi  için dilekçe vererek, hem Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin hem de kamu görevi yapan Åžube BaÅŸkanı  Tezcan KarakuÅŸ Candan’ın  Anayasal haklarını kullanmalarını  engellemeye çalışmıştı. Bu gerekçeler ile Sinan Aygün hakkında Türk Ceza Kanunun 119.Maddesine göre, Kamu Kurumu NiteliÄŸinde Meslek KuruluÅŸlarının faaliyetlerinin engellemesi nedeniyle sunulan  belge ve tanıklarla birlikte kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunuldu.  


Toplam Görüntülenme : 16297
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!