Sobe Gazetesi 2024 - Dikmen’de ihale şirkete kaldı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Dikmen’de ihale şirkete kaldı

Dikmen’de ihale ÅŸirkete kaldı

BüyükÅŸehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’nde yapılacak yıkımı ÅŸirketlere ihale etti. GENKAR adlı Åžirket dün akÅŸam fizibilite çalışması için gittiÄŸi Dikmen’de vadi halkı tarafından mahalleden kovuldu. Sabah saatlerinde dozer ve özel güvenlik ve çevik kuvvetle yıkım yapmak isteyince arbede yaÅŸandı.  

Dikmen Vadisi halkı taÅŸeron ÅŸirket yetkililerine yıkıma izin vermeyeceklerini dile getirdi. Åžirketin sahibi olduÄŸunu söyleyen kiÅŸi, yanında getirdiÄŸi yaklaşık 50 kiÅŸilik heyete kumandanlık edercesine saldırıyı baÅŸlattı. Vadi halkının “barınma hakkımız, söke söke alırız” sloganları atmaya baÅŸlayınca, ÅŸirketin sahibi ve yöneticileri, küfürler sarf ederek mahalleliye saldırdı. Bir kadını yaralayan ÅŸirket sahiplerine mahalleli de müdahale etti.  YaÅŸanan kısa süreli arbedenin ardından taÅŸeron ÅŸirket heyeti bir kez daha vadiden kovuldu.

Heyet kovuldu barikatlar kuruldu

Dikmen Vadisi halkı, yıkım ekibini kovduktan sonra ne Gökçek’in ne polisin ne de mafya tipi taÅŸeron yıkım ÅŸirketlerinin saldırılarına ve tehditlerine karşı barınma haklarından asla vazgeçmeyeceklerini haykırdı. Barınma Hakkı Bürosu’na doÄŸru yürüyüşe geçen mahalleli, taÅŸeron ÅŸirketin tehdit ve saldırılarına karşı yürütülecek mücadeleye iliÅŸkin bir toplantı gerçekleÅŸtirme kararı aldı. GeliÅŸmeler üzerine mahalleli, Vadi’de direniÅŸ zamanlarında yakılan, direniÅŸ ateÅŸini yakarak Barınma Hakkı Bürosu önünde bir toplantısını yaptı.

 


Toplam Görüntülenme : 99982
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!