Sobe Gazetesi 2024 - Akün ve Şinasi ihalesine bir iptal daha
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Akün ve Şinasi ihalesine bir iptal daha

Akün ve Şinasi ihalesine bir iptal daha

BaÅŸkent Dayanışması BileÅŸenleri Akün ve Åžinasi sahnelerinin 3. ihalesinde yine sahnelerin önünde toplanarak “Akün ve Åžinasi satılamaz” dedi.

 

Akün ve Åžinasi sahnelerinin satışı için Emek Ä°nÅŸaat’ın açtığı iki ihale verilen tekliflerin muammen bedelin altında olması sebebiyle, iptal edilip ertelenmiÅŸti. Emek Ä°nÅŸaat birçok protesto gösterisine raÄŸmen sahneleri 3. kez ihaleye çıkardı. BaÅŸkent Dayanışması – Ben Ankara BileÅŸenleri Akün ve Åžinasi Sahneleri önünde buluÅŸarak, “ Sanatın ihalesi olmaz” dedi. Eylemciler “ Sanatın ihalesi olmaz” “ Tiyatrolara dokunma, dokunursan yanarsın” , “ ihanetin ihalesi olmaz” yazılı dövizler taşıdı. Grup, Akün sahnesi önünde basın açıklaması yaptı. BaÅŸkent Dayanışması adına açıklamayı Erdinç DoÄŸan okudu. Açıklamada, “Ankara’ya kültürden yoksun bir yaÅŸam reva görülüyor. Kültür sanat mekânlarımız ellerimizden alınıyor. Tüm geliÅŸmiÅŸ toplumlarda, tiyatro binaları, kültür merkezleri sanat mabedi olarak isimlendirilir. Bir mabedin yok olmasına taraf olanlar tarihte kendilerine onurlu bir yer bulamazlar. Akün Sahnesi’nin açılışındaki çocuk seyirci bugün bir genç, Buralarda alkışladığımız sanatçıların bir kısmı artık aramızda deÄŸil, Geri kalanlar ise artık size sanat sunamayacaklarının üzüntüsü ile kahrolmakta. Ankara’nın kültür ve sanat mekânlarına sahip çıkıyoruz. Akün ve Åžinasi Sahnesi’nin satılarak ya da yıkılarak yerine rezidans, AVM vb. rant amaçlı iÅŸlevlere büründürülmesine asla izin vermeyeceÄŸiz. Kültürel miraslarımız karanlığa gömülmesin. “ ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, sahneler önünde yapılan açıklamada, Avrupa baÅŸkentlerindeki tiyatro sahnelerinin rakamlarına dikkat çekilerek, “ Paris’te her gece 120 tiyatro perde açıyor, Londra’da 200’ü aÅŸkın, Atina’da 110 tiyatro var. BaÅŸkent Ankara’da ise ödeneklisi ve özeli ile toplam 12 tiyatro binası var. Tiyatro2nun demokrasi kültürüne büyük katkısı tüm dünyaca kabul edilmiÅŸtir ve bu anlayışın sonunda bugün Ankara’da tiyatroların sayıları giderek azaltılmaya çalışılıyor” ÅŸeklinde ifade edildi.

BaÅŸkent Dayanışması’na müjde

 

Açıklamanın ardından grup üyeleri, ihale salonuna girmek istedi. Ä°halenin yapılacağı kapıya ilerleyen, BaÅŸkent Dayanışması BileÅŸenleri’ne polis izin vermedi ve ihalenin olmadığını iletti. Eylemciler bunun üzerine Emek Ä°nÅŸaat’ın açıklama yapmasını istedi. Grup dağılmayarak sahneler önünde Emek Ä°nÅŸaat yetkilisini bekledi. BekleyiÅŸin ardından, Emek Ä°nÅŸaat Genel Müdür Yardımcısı Ergünay Yazar dışarı çıkarak bir açıklama yaptı. Yazar; “ Ä°halede, hiçbir dosya iletilmedi, ihale iptal edildi ve bina satılmayacak” ÅŸeklinde kısa bir konuÅŸma yaparak uzaklaÅŸtı. Ä°halenin yapılmadığı haberi, BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri tarafından alkışlarla karşılandı. Emek Ä°nÅŸaat yetkilisinin açıklamasının ardından Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan “ Akün ve Åžinasi sahnelerinin satılmasına hiçbir ÅŸekilde izin vermeyeceÄŸiz. Bir kez daha ihale açmaya kalkarlarsa eÄŸer, bu kez sahnelerin önünde deÄŸil, ihalenin olduÄŸu salonda olacağız.” dedi.

İhalenin yapılmadığını 3. kez iptal edildiğini öğrenen eylemciler, ihale eylemini sonlandırdı.


Toplam Görüntülenme : 77600
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!