Sobe Gazetesi 2024 - Direnişin Dansı Sokak’ta
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Direnişin Dansı Sokak’ta

DireniÅŸin Dansı Sokak’ta

Ankaralılar müzik atölyesi ve danslarla Dünya Mimarlık Günü’nü kutladı. 

Mimarlık Haftası kapsamında yapılan etkinlikleri Mimarlar Odası Ankara Åžubesi sokaklara taşıdı. Mimarlık Haftası açılışı direniÅŸ sokaklarından olan Konur sokak’ta baÅŸladı.  DireniÅŸin dansı ve müziÄŸi ile  baÅŸlayan etkinlikler direniÅŸ, mekân, kültür temasıyla çalışmalarına baÅŸladı. Müzik atölyesinin yürütücülüğünü mimar, baterist  Alper DoÄŸan ve Ä°nÅŸ.Müh.Ä°sa ÇapanoÄŸlu üstlendi.  Müzik , dans ,kokteyl Konur Sokak’ta kentlileri coÅŸturdu. Açılış konuÅŸmasını Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan yaptı. Candan kentlilerin mimarlık gününü kutlayarak, “Son dönemde yaÅŸadığımız direniÅŸ ile insanlar bu kentte yaÅŸanan her olaya dair fikirlerini sesli bir ÅŸekilde söylemeye baÅŸladı. Dünya mimarlık gününde düzenleyeceÄŸimiz bir haftalık etkinliklerde direniÅŸ kültürünün tüm kamusal kullanımlara, meydanlara, pazaryerlerine, parklara nasıl yansıyacağını hep birlikte tartışalım istedik. Etkinliklerimizi planlarken sadece mimari çevre, proje plan açısından düşünmedik, direniÅŸ kültürü kendi içinde mizahını, müziÄŸini, mücadelesini yarattı. Bütün bunlar mimarlık haftasında birlikte paylaÅŸacağız. YaÅŸam alanlarımızın daraltılmasına karşı sokak özgürleÅŸtirir diyerek hafta boyunca sokaklarda olacağız. Bugün yaÅŸam alanlarımız için, baskılara karşı ,sokağı özgürleÅŸtirmek için, dans edeceÄŸiz. DireniÅŸin dansını birlikte yapacağız. Baskılara karşı, yaÅŸamlarımıza karışılmasına karşı dans edeceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan ise “ Mimarlık bir kültürdür bu temayla bu yıl mimarlık haftası etkinliklerimizde temayı direniÅŸ, mekan ve kültür olarak belirledik. Kentlilerin katılımını önemsiyoruz. Bu kente dair sözünüz var biliyoruz. Tüm etkinliklerimizi sokaklarda, kamusal alanlarda yapacağız” dedi.

Müzik atölyesiyle Konur Sokak ÅŸenlik havasına büründü. DireniÅŸin müziÄŸini yapan mimarlar, direniÅŸin dansını unutmadı. Önce dansçılar dans etti ardından kentliler direniÅŸin dansını yaptı. Konur Sokak’ta yapılan dans gösterisinde Latin dansları izleyenleri büyüledi.  Dansçıların gösterisinin ardından, Konur Sokak dans salonuna dönüştü. Kentlilerle Mimarlık gününü dans ederek kutladı. DireniÅŸ çekiliÅŸin yapıldığı sokakta ,çekiliÅŸle dağıtılan hediyeler arasında bandrolsüz oda  kitapları, direniÅŸ simgesi  baretler, “V maskeleri”, deniz gözlükleri talcid, unutulmadı. 


Toplam Görüntülenme : 76082
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!