Sobe Gazetesi 2024 - Mamak Belediyesi kılıf buldu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mamak Belediyesi kılıf buldu

Mamak Belediyesi kılıf buldu.

Mamak Belediyesi Tuzluçayır’da cami ve cemevi projesi yapılan yerde Gençlik ve Kültür merkezi yapıldığını iddia etti.

 

Tuzluçayır’da inÅŸaatı baÅŸlanan cami- cemevi projesi Tuzluçayır halkı tarafından tepki çekmiÅŸti.Olaylara neden olan ve Camii-Cemevi olarak yapılacağı kamuoyuna duyurulan  Ä°nÅŸaatın temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katılmıştı.  Mamak Belediyesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i yalanladı. Mamak Belediyesi Ä°mar ve Åžehircilik Müdürlüğü, Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin söz konusu alanın ruhsatının gençlik merkezi olarak alındığı ve yerinde Cami-cemevi yapıldığını ifade ederek, ruhsata aykırı inÅŸaat yapılıyor diyerek mühürlenmesini talep etmiÅŸti.  Mamak Belediyesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i de yalanlayan bir yazı gönderdi. Yazıda cami- cemevi kültür merkezi yapılan alanın imar planında kültürel tesis alanı olarak ayrıldığı kabul edilerek, “inÅŸaatın mahiyetine iliÅŸkin belirsizlik söz konusu deÄŸildir” ifadeleri kullanıldı. Yazıda; “ herhangi bir belirsizlik söz konusu olmadığı gibi, yapı ruhsatı ile eki projelerde  parsel üzerinde 6345 m2 inÅŸaat alanına sahip Gençlik ve Kültür Merkezi yapıldığı açıkça belirtilmekte” ifadelerine yer verdi. Cami- Cemevi yapısının Gençlik ve Kültür Merkezi olduÄŸunu ifade eden Mamak Belediyesi ayrıca inÅŸaatın belediye tarafından denetlenmekte olduÄŸunu da belirtti.

Söz konusu durumla ilgili Mimarlar Odası Ankara Åžube Genel Sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan “Mamak belediyesi kamuoyuyla dalga geçmektedir, artık hükümetin ve onun bakış açısını savunan yerel yönetimlerin  hukuksuzlukları ayyuka çıkmıştır.Böylesine hukuksuz bir ortamda adaletten, demokrasiden kamu yararından bahsetmek mümkün deÄŸildir, orada yapılan Cami-Cemevi projesi her türlü hukuksuzdur, gayri-meÅŸrudur.Bu hukuksuzluÄŸu sürdüren bütün kamu görevlileri suç iÅŸlemektedirler.”dedi.

 

Tarih    : 20.09.2013
Sayı     : 07 / 1695
Konu   : Kartaltepe Mahallesi 38106 ada 2 parseldeki inÅŸaat hakkında

 

 

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından gönderilen yazı aşağıdadır.

MAMAK BELEDÄ°YE BAÅžKANLIÄžI

ANKARA

 

Kartaltepe Mahallesi 38106 ada 2 parsele iliÅŸkin Belediyenizce 06.09.2013 tarih ve 549 sayılı yapı ruhsatı düzenlendiÄŸi, düzenlenen ruhsatta parselin kullanma amacının da “kültürel tesis alanı” olarak belirtildiÄŸi bilinmektedir. Yine 12.07.2013 tarihli Ankara BüyükÅŸehir Belediye Meclisince onaylanan nazım imar planında anılan parselin kullanımının “kültürel tesis alanı”nda kaldığı tespit edilmiÅŸtir. Ancak inÅŸaatına baÅŸlanılan yapı cami-cemevi yapısıdır. Cami-cemevi yapısının ise kültürel tesis alanında yer almaması gerektiÄŸi açıktır. Bu nedenle Belediyenizce inÅŸaatın mühürlenmesini ve Kurumumuza bilgi verilmesini talep ederiz.

 

Saygılarımızla,

 

Tezcan KarakuÅŸ Candan
42. Dönem Yönetim Kurulu adına
Sekreter Ãœye


Toplam Görüntülenme : 84091
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!