Sobe Gazetesi 2024 - Danıştay Büyükşehir’i Hukuk Dışı Buldu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Danıştay Büyükşehir’i Hukuk Dışı Buldu

DANIÅžTAY BÃœYÃœKÅžEHÄ°RÄ° HUKUK DIÅžI BULDU

Danıştay, BüyükÅŸehir Belediye Meclisi’nin Çankaya Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesine neÅŸter niteliÄŸinde koyduÄŸu karara “dur” dedi.

Çankaya Belediye BaÅŸkanı Bülent Tanık, konuya iliÅŸkin düzenlediÄŸi basın toplantısında, “Bu karar, BüyükÅŸehir Belediyesi’nin hukuk dışı yöntemlerle Çankaya Belediyesi’ni durduramayacağının kararıdır. Danıştay, BüyükÅŸehir Belediyesi’nin kanunsuz davrandığını tespit etmiÅŸtir.” diye konuÅŸtu.

BüyükÅŸehir Belediyesi’nce Çankaya Belediyesi 2013 yılı bütçesine getirilen “ödenekleri ve yeni yatırımları sınırlama” kararı Danıştay tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edildi. Danıştay Birinci Dairesi’nce verilen kararı deÄŸerlendiren Çankaya Belediye BaÅŸkanı Bülent Tanık, “Danıştay, BüyükÅŸehir Belediyesi’nin kanunsuz ve hukuk dışı davrandığını tespit etmiÅŸ bulunuyor” dedi.

BaÅŸkan Tanık, Belediye Hizmet Binası’nda düzenlediÄŸi basın toplantısında, “Danıştay’ın 2013/1 sayılı kararında, BüyükÅŸehir Belediye Meclisi’nin kanunda belirtilen nedenler dışında ilçe ve ilk kademe belediye bütçelerinde deÄŸiÅŸiklik yapmaya yetkisi bulunmadığı belirtiliyor. Belediye bütçelerinde deÄŸiÅŸiklik yapılarak belediyelerin idari ve mali özerkliÄŸinin zedelenemeyeceÄŸi vurgulanıyor” diye konuÅŸtu.

“HUKUKSUZLUK ORTAYA KONMUÅžTUR”

Kararda, Çankaya Belediyesi Bütçe Kararnamesi’ne eklenen bütçeyi kısıtlama hükmünün diÄŸer belediye bütçelerine konulmadığının da vurgulandığını ve bunun ayrımcılık olduÄŸunu belirten BaÅŸkan Tanık, ÅŸunları kaydetti:

“Danıştay kararında, Çankaya Belediyesi’nin 2013 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi’ne konulan hükmün mevcut mevzuat karşısında gereksiz ve sınırlayıcı nitelikte bir müdahale olduÄŸu ve hukuki bir dayanağının bulunmadığının ortada olduÄŸunu belirterek, bu hüküm BüyükÅŸehir kararının hukuksuzluÄŸunu ve Çankaya Belediyesi için özel olarak düzenlendiÄŸini ortaya koymuÅŸtur.”


Toplam Görüntülenme : 74870
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!